ის შეგიძლიათ მოხარშოთ ან გამოაცხოთ მკერდისა და საკვერცხეების კიბო წლიდან წლამდე ახალგაზრდავდება. საფრთხის ქვეშ 40 წელს ქვემოთ ქალებიც არიან. სპეციალისტების დაკვირვებით, ასეთი ტენდენციის მიზეზი ეკოლოგია, არასწორი კვება და პასიური ცხოვრების წესია.
მართალია, დიდი ქალაქიდან სოფელში გადასახლებაზე ძალიან ცოტა თუ დათანხმდება, თუმცა, ჯანსაღი ცხოვრების წესის მიყოლა ყველას შეუძლია. ქალებისთვის განსაკუთრებით მნიშვნელოვანია კვება, კანისა და თმის სილამაზისთვისაც კი მუდმივად უნდა აკონტროლოთ რაციონი.
როგორც კვლევის შედეგად გაირკვა, ჯანსაღი კვება აქვეითებს ონკოლოგიურ დაავადებათა რისკს, მათ შორის, მკერდისა და საკვერცხეების. ამასთანავე, ჯანსაღი საკვები დადებითად მოქმედებს გულისა და სისხლ-ძარღვების მუშაობაზე, საჭმლის მომნელებელ სისტემაზე. მედიკოსების აზრით, ქალების ნახევარი განიცდის აუცილებელი ნივთიერებების ნაკლებობას, რაც ნეიტრალურად აისახება მათ ჯანმრთელობაზე. ასეთ დროს ორგანიზმი მიდრეკილია სხვადასხვა ანთებითი პროცესებსადმი; აგრეთვე, ინკოლოგიური დაავადებებისადმი.
კიბოს პროფილაქტიკისთვის ყველაზე სასარგებლო პროდუქტებს წითელი და ნარინჯისფერი პროდუქტები შეიცავენ. ამიტომ, გაამდიდრეთ მათით რაციონი. ყველაზე სასარგებლო პროდუქტად კი გოგრა დასახელდა.
იგი დეფიციტს არ წარმოადგენს, დაბალშემოსავლიანი ოჯახის დიასახლისსაც შეუძლია მისი შეძენა.
გამომცხვარი გოგრა ზეთთან ერთად ან გოგრის სუპ-პიურე საუკეთესო სამარხვო კერძია, რომელიც ჯანმრთელობას წლების მანძილზე შეგნარჩუნებთ.