მისი დამატება მომზადების ბოლო ეტაპზე სჯობს, წინააღმდეგ შემთხვევაში სხვა ინგრედიენტების გემოს დაჩრდილავს ეს მცენარე ნებისმიერ კერძს შესანიშნავ სურნელსა და არომატს ანიჭებს. მისი დამატება მომზადების ბოლო ეტაპზე სჯობს, წინააღმდეგ შემთხვევაში სხვა ინგრედიენტების გემოს დაჩრდილავს. თუმცა კულინარიული ღირსების გარდა დაფნის ფოთოლს სხვა უნიკალური თვისებებიც გააჩნია.
1. აუმჯობესებს მადას.
2. დაბლა სწევს არტერიულ წნევას.
3. ორგანიზმიდან გამოდევნის ზედმეტ სითხეს.
4. ხელს უწყობს საჭმლის მონელების პროცესს.
5. ამაღლებს იმუნიტეტს.
6. ართრიტის დროს ამცირებს ანთებით პროცესებს, აუმჯობესებს სისხლძარღვების მდგომარეობას.
7. ებრძვის ტუბერკულოზის ჩხირს.
8. დაბლა სწევს სიცხეს.
9. ეხმარება სტომომატიტის დამარცხების პროცესს.
10. ძლიერი ნახარში გულისრევის კარგი საშუალებაა.
11. ხელს უწყობს ორგანიზმში შაქრის დონის შემცირებას.
12. აჩერებს სისხლდენას.
13. აქვს შესიების საწინააღმდეგო ფუნქცია.
14. აქვს ბაქტერიასაწინააღმდეგო და სოკოს საწინააღმდეგო თვისებები.
15. კარგი შარდმდენი საშუალებაა.