თუ სახლში გარკვეული რაოდენობის ვაშვლი შემოგრჩათ, ან სადმე იაფად წააწყდით, მზარეული ალეკო ჯავაშვილი გირჩევთ, მისგან მარინადი მოამზადოთ, რომელიც ხანგრძლივი დროით ინახება და შემდეგ დესერტებში გამოიყენოთ. დღეს სწორედ დამარინადებიული ვაშლის ნამცხვირს რეცეპტს გვიზიარებს:
მოამზადეთ კონტეინერი, რომელიც ჰერმეტულად იხურება.
მომზადება:
დაბლენდერებული ვაშლის მარინადის მასა 5 წუთით ვადუღოთ. გავაციოთ. დავამატოთ სოდა, ლიმონის წვენი და გავაჩეროთ 15 წუთით. დავუმატოთ თაფლი, ზეთი, ვანილი და ფქვილი, რომელშიც წინასწარ გამაფხვიებელს შევვურევთ.
გადავიტანოთ მაფინის ფორმებში. ვაცხოთ 45 წუთუთით 155 გრადუსზე.