შემოდგომის დასაწყისი ყაბაყის სეზონია. გაგიზიარებთ ახალ, ცოტა უჩვეულო რეცეპტს, რომელსაც ახლა არაერთი კულინარიული ბლოგერი ამზადებს.
ყაბაყის მსუბუქი პიცა, თუ ბოსტნეულიდან ჭარბი ტენიანობის გაქრობაზე წინასწარ ვიზრუნებთ, სასიამოვნო და დაბალკალორიული კერძი გამოგვივა. მთავარია, ზუსტად დაიცვათ ინსტრუქციები. სხვათა შორის, რეცეპტი საკმაოდ მარტივი მოსამზადებელია და შეგიძლიათ მის შვილებთან ერთად სცადოთ მისი მომზადება.
პიცისთვის საკმარისი იქნება ერთი 500-700 გრამიანი ყაბაყი, დაახლოებით 17-20 სმ ზომის.
მომზადების დრო: 40 წთ.
დაგჭირდებათ:
მომზადება
გაფცქვენით ყაბაყი, ამოაცალეთ თესლი. რბილობი მსხვილ სახეხზე გავხეხოთ, მოვაყაროთ მარილი და გავაჩეროთ 10 წუთი, რათა ყაბაყმა წვენი გამოუშვას. შემდეგ გამოწურეთ და გახეხილი ყაბაყი გადაიტანეთ მშრალ კონტეინერში.
წვრილად დაჭერით კამა და მწვანე ხახვი. გახეხილ ყაბაყს დაუმატეთ კვერცხი, დაჭრილი მწვანილი, ფქვილი გამაფხვიერებელთან ერთად და დაპრესილი ნიორი. აურიეთ, მოაყარეთ მარილი და პილპილი გემოვნებით, ერთ ფენად მოათავსეთ მცენარეული ზეთით ცხიმწასმულ საცხობ ფორმაში (ან პატარა საცხობ ფირფიტაზე).
მიღებული მასის ზემოდან მოათავსეთ ჩერი პომიდორი, შედგით 170-180°C-მდე გახურებულ ღუმელში დაახლოებით 30. თუ ძლიერი ღუმელი გაქვთ, 25 წუთი საკმარისი იქნება.
ამოიღეთ პიცა და ზემოდან მოაყარეთ გახეხილი ყველი. შედგით ისევ ღუმელში 10 წუთით. ამის შემდეგ პიცა მზად არის.