ცნობილი მზარეული ალეკო ჯავაშვილი გამომწერებს თხელი ბლინების რეცეპტს უზიარებს. მისი თქმით, ამ ცომით ბლინები ნებისმიერ ტაფაზე გამოვა.
"ერთ მითს დავანგრევ, თითქოს ბლინებისთვის მხოლოდ სპეციალური ბლინის ტაფაა საჭირო - ესაა მითი, ნებისმიერ ტაფაში გამოდის. მთავარია, ცომის მასა კარგად იყოს გაკეთებული.
პირველ დასხმამდე ტაფაზე ზეთის წასმაა საჭირო." - ამბობს მზარეული.
დაგჭირდებათ:
შიგთავსი:
დავაბლენდეროთ 50 გრამი ტარხუნა და 50 გრამი არაჟანი. ეს მასა ავურიოთ დაფხვნილ ყველში, დავამატოთ 2-3 სუფრის კოვზი არაჟანი და მოვურიოთ.
ვასხამთ ტაფაზე, ზედმეტ მასას უკანვე ჩამოვწურავთ და ვაცხობთ მხოლოდ ერთ მხარეს.
ბლინის იმ მხარეს, რომელიც ტაფაზე გამოცხვა, ვდებთ შითავსს და ვახვევთ.