ნაყიდ მარმალადს ნაკლებად ვენდობით, აი შინ დამზადებული კი გაცილებით სანდო და სასარგებლოა ნაყიდ მარმალადს ნაკლებად ვენდობით, აი შინ დამზადებული კი გაცილებით სანდო და სასარგებლოა.
ინგრედიენტები:
120მლ. წყალი 400გრ. შაქარი 1 შეკვრა ჟელატინი 60 მლ. ცივი ანადუღარი წყალი 180 მლ. ლიმონის წვენი( 3-4 ც. ლიმონი) რამდენიმე კოვზი შაქარი ამოსავლებად.
მომზადების წესი:
გარეცხეთ 3 დიდი ლიმონი.
ჟელატინს დაასხით 60 მლ. ცივი გადადუღებული წყალი და დატოვეთ 5-10 წუთით.
400 გრ. შაქარს დაასხით 120 მლ. წყალი, მოურიეთ და დადგით ცეცეხლზე. მიიყვანეთ ადუღებამდე, დაუწიეთ და 2-3 წთ. კიდევ ადუღეთ.
შაქრიანი სიროფი გადმოიღეთ ცეცხლიდან, დაუმატეთ ჟელატინი და ლიმონის წვენი. არომატულ სითხეს მოურიეთ და ჩაასხით ფორმებში. დააფარეთ თავზე სახურავი და შედგით მაცივარში 2 საათით. მზა მარმალადი დაჭერით კუბებად და ამოვავლეთ შაქარში ყველა მხრიდან.
გაუმასპინძლდით ახლობლებს გემრიელი, არომატული მარმელადით, რომელიც არ შეიცავს არანაირ საღებავს.