ერთ ეშმაკურ ხრიკს გამოიყენებთ, შედეგად კი უგემრიელესად შემწვარ ქათამს მიიღებთ მრგვლად შემწვარ ქათამს სხვადასხვანაირად ამზადებენ: ღუმელში, შამფურზე, ლუდის ქილაზე წამოცმულსაც კი. არსებობს მიკროტალღურში ქათმის მომზადების მეთოდიც.
ჩვენ გთავაზობთ ქათმის ქვაბში შეწვის ვარიანტს, რომელშიც ერთ ეშმაკურ ხრიკს გამოიყენებთ, შედეგად კი უგემრიელესად შემწვარ ქათამს მიიღებთ.
მომზადების წესი:
თავდაპირველად დაამარინადეთ მთლიანი ქათამი, რისთვისაც გამოიყენეთ სხვადასხვა სანელებელი. გაუკეთეთ ჩანაჭრები ქათამს, რათა მარინადმა კარგად შეაღწიოს ხორცში.
გაჭყლიტეთ რამდენიმე კბილი ნიორი და დაასხით ზეთი, დაუმატეთ წითელი და შავი პილპილი, ქონდარი, ილი, ხმელი ოხრახუში და კამა. მიღებული მასა კარგად წაუსვით ქათამს.
გაგრძელება